За този блог
Гласове: 20
Постинг
11.09.2012 13:32 -
Невероятните камби на леля Донка
Мариновани камби
Рецепта на леля Донка
Е, зимата чука на вратата, време е за зимнината!
Няма нищо по-добро през дългите зимни вечери от компанията на верни приятели. Свинското то е ясно, българска трапеза по коледа без него не може, но трябва и нещо за отпускане на душата, след като сме се погрижили добре за тялото. Зимъс по-върви винцето, но аз лично предпочитам няколко чашки домашна гроздова, по-ме сгрява някак. И с ракията какво върви?
Това е секретната рецепта която ни предлага леля Донка, когато отидем на гости у братовчедите.
Необходими продукти за една доза:
- 6 кг червени чушки или камби;
- 1 л оцет;
- 1 кг захар;
- 0,300 кг сол;
- 250 мл олио
Как се приготвя:
От оцета, захарта, солта и олиото се вари сироп, в който се пущат чушките, докато им се промени цвета. Нареждате ги в буркани от 3 л и след като изстине сиропа се добавя 1 супена лъжичка натриев бензонат. Пожелание може да сложите и дафинов лист.
Хубавото е, че после не се вари или третира по някакъв начин. Просто чакате няколко дена и наливате ракията.
Ако ви хареса рецептата, приемам дарения под формата на свински пържоли или бут, например!
Рецепта на леля Донка
Е, зимата чука на вратата, време е за зимнината!
Няма нищо по-добро през дългите зимни вечери от компанията на верни приятели. Свинското то е ясно, българска трапеза по коледа без него не може, но трябва и нещо за отпускане на душата, след като сме се погрижили добре за тялото. Зимъс по-върви винцето, но аз лично предпочитам няколко чашки домашна гроздова, по-ме сгрява някак. И с ракията какво върви?
Това е секретната рецепта която ни предлага леля Донка, когато отидем на гости у братовчедите.
Необходими продукти за една доза:
- 6 кг червени чушки или камби;
- 1 л оцет;
- 1 кг захар;
- 0,300 кг сол;
- 250 мл олио
Как се приготвя:
От оцета, захарта, солта и олиото се вари сироп, в който се пущат чушките, докато им се промени цвета. Нареждате ги в буркани от 3 л и след като изстине сиропа се добавя 1 супена лъжичка натриев бензонат. Пожелание може да сложите и дафинов лист.
Хубавото е, че после не се вари или третира по някакъв начин. Просто чакате няколко дена и наливате ракията.
Ако ви хареса рецептата, приемам дарения под формата на свински пържоли или бут, например!
Вълнообразно
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене