Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2012 13:32 - Невероятните камби на леля Донка
Автор: jackosz Категория: Рецепти   
Прочетен: 2545 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Мариновани камби
Рецепта на леля Донка

           Е, зимата чука на вратата, време е за зимнината!  
Няма нищо по-добро през дългите зимни вечери от компанията на верни приятели. Свинското то е ясно, българска трапеза по коледа без него не може, но трябва и нещо за отпускане на душата, след като сме се погрижили добре за тялото. Зимъс по-върви винцето, но аз лично предпочитам няколко чашки домашна гроздова, по-ме сгрява някак. И с ракията какво върви? 

        Това е секретната рецепта  която ни предлага леля Донка, когато отидем на гости у братовчедите.

       Необходими продукти за една доза:

      - 6 кг червени чушки или камби;
      - 1 л оцет;
      - 1 кг захар;
      - 0,300 кг сол;
      - 250 мл олио

      Как се приготвя:
  От оцета, захарта, солта и олиото се вари сироп, в който се пущат чушките, докато им се промени цвета. Нареждате ги в буркани от 3 л и след като изстине сиропа се добавя 1 супена лъжичка натриев бензонат. Пожелание може да сложите и дафинов лист.    

     Хубавото е, че после не се вари или третира по някакъв начин. Просто чакате няколко дена и наливате ракията.

     Ако ви хареса рецептата, приемам дарения под формата на свински пържоли или бут, например!


Тагове:   рецепта,   камби,   чушки,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене