Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2012 15:54 - Лебеди в замъка край Созопол
Автор: jackosz Категория: Туризъм   
Прочетен: 8205 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Миналия месец бях на почивка на морето, в Поморие. Там разбрахме, че близо до Созопол имало построен замък с изкуствено езеро. Е, в неделя времето се оказа лошо за плаж и реших ме да отидем да видим това чудо. Село Равадиново се оказа на няколко минути  от главния път и от далеч се виждаха кулите и самия замък.


image


Оказа се нещо наистина забележително, дърворезби и скулптори навсякъде,  градини и дървета и много, много вода. Страшно красиво и невероятно.  Но може би  най-невероятното беше изкуственото езеро с плаващите в него лебеди. Разбрахме отначало, че  са 4-5 бели и 2 черни, но за наша радост се оказаха около 15 бели и двойка черни лебеди. Невероятно! Царствени птици, носещи се по огледалната повърхност на езерото пред замъка! Красота! И те идваха съвсем спокойно до туристите и ядяха храна директно от ръцете им. Това съм го виждал само по филмите за двореца в Версай и замъците на запад. 

image


imageimage


image

image


image


image


    
Ако ви е омръзнала шумотевицата и презастрояването в градовете, ако бетона и асфалта ви потискат, ако работата и живота на бързи обороти изпива силата ви, отделете няколко часа за да посетите замъка с езерото и лебедите край Созопол, в село Равадиново. Гарантирам, няма да съжалявате.





Гласувай:
5


Вълнообразно


Следващ постинг

1. анонимен - Браво // Чудесни снимки и описание. ...
23.08.2012 10:46
Браво // Чудесни снимки и описание .///
цитирай
2. анонимен - Благодаря!
23.08.2012 14:06
Много благодаря!
цитирай
3. toninabog - Поздрави!
25.08.2012 20:42
Много интересно място!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене